image.jpg

Wereldlichtjesdag Helmond

Samen ben je nooit alleen

Elk jaar branden op de tweede zondag van december om zeven uur ’s avonds mensen wereldwijd kaarsjes ter nagedachtenis aan alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen, nieuws, en de organisatie van Wereldlichtjesdag Helmond 2021.

 
WLDhelmond (1).jpg

Over ons

Wij zijn Anne Marie, Willeke en Petra. Toen de eerdere organisator van Wereldlichtjesdag Helmond, aangaf te willen stoppen, na jaren van fijne samenkomsten, besloten wij, dat Helmond zonder Wereldlichtjesdag, geen optie is. Wij hebben het stokje overgenomen, en stonden in 2020 direct voor een grote uitdaging met de organisatie i.v.m. Covid-19. Toch hebben we van deze verdrietige zondag in december, een fijne dag kunnen maken, met alle lieve mensen die eveneens een kind zijn verloren. Wij hopen in 2021 weer samen te kunnen komen in het Kapelleke van Binderen, om gezamelijk een kaarsje aan te steken, en te luisteren naar muziek en gedichten, onder het genot van een kop koffie/thee/warme chocomel. Wij houden u dan ook graag via onze Facebookpagina en deze website op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Nieuws

Hier houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Wereldlichtjesdag

De eerste vergadering zit er al weer op!

Op 7 september kwamen wij weer bij elkaar, om de eerste stappen te zetten voor dit jaar. Natuurlijk zijn er vooralsnog vragen waar wij voor staan, vooral de vraag "Wat mogen/kunnen we dit jaar". Covid-19 houdt de gemoederen nog steeds bezig. We hebben besproken dat we rekening moeten houden met diverse scenario's en daarop het programma voor 2021 moeten gaan inrichten. Daarnaast zijn er ook nieuwe plannen. We willen er in elk geval weer een prettig samenzijn van maken, voor zover dat mag van het kabinet. Wij gaan dus weer hard aan de slag!

WhatsApp Image 2020-12-06 at 18.54.29 (1).jpeg
 

Bedankt voor de inzending!